Nr.197

 Data emiterii :10.03.2020

1.Număr dosar:2098/122/2016 , Tribunalul Giurgiu,  Secţia Civila

2.Registratura instanţei: Giurgiu, str. Episcopiei,nr.13,  programul  arhivei- registraturii , de luni până vineri între orele 09,00-13,00

3. Debitor: S.C. Lacta S.A, cod de identificare fiscală: 1292426, sediul social: Giurgiu, str. Gloriei, nr.2, judetul Giurgiu,   număr de ordine în registrul comerţului: J 52/13/1991.

4. Lichidator judiciar: Phoenix LAR IPURL, cod de identificare fiscală: 20570367,sediul social: Giurgiu, şos. Alexandriei, bl.A5, ap.8, număr de înscriere în tabloul practicienilor în insolvenţă: RSP0046,Fax:0246/230690,0745129797,e-mail:mariana.radoi@gmail.com, site: www.pheonix.eu,nume şi prenume reprezentant lichidator judiciar persoană juridică Rădoi Mariana.

RAPORT RECTIFICAT  PRIVIND PROPUNEREA STRATEGIEI DE VALORIFICARE

A  BUNURIlOR  MOBILE SI  IMOBILE DIN PATRIMONIUL   SC LACTA  SA

Subscrisa Phoenix LAR IPURL, cu sediul în Giurgiu, sos. Alexandriei, blocA5,sc.A, ap.8,  înmatriculată la Registrul Societăţilor Profesionale al U.N.P.I.R. sub nr. 0046 având CIF 20570367 în calitate de lichidator  judiciar al SC LACTA SA ( in insolventa ), cu sediul în Giurgiu, str. Gloriei, nr.3, judeţul Giurgiu, având CUI 1292426 ,  Sentința civila nr.434/03.12.2019,    în dosarul nr. 2098/122/2016,  aflat pe rolul Tribunalului Giurgiu, vă supunem aprobării prezenta strategie de valorificare. 

În condiţiile Legii nr.85/2014 privind procedura insolvenței, cu modificările și completările ulterioare, lichidatorul judiciar va prezenta creditorilor propunerea privind modalitatea de valorificare a activelor mobile si imobile din patrimoniul SC Lacta SA (în insolventa ), astfel: Modalitatea de valorificare propusă de lichidatorul judiciar este vânzarea în mod individual sau in bloc a activelor mobile si  imobile  din patrimoniul debitoarei, prin metoda licitației publice competitive cu strigare cu preț în urcare, conform art.156  din Legea 85/2014.

I. Premise şi justificări ale modalităţii de valorificare propuse

La baza propunerii noastre de valorificare stau  premisele  şi argumentele privind necesitatea valorificării activelor  din patrimoniul societății debitoare;

Scopul procedurii este acoperirea pasivului societății debitoare într-o proporție cât mai mare într-un interval de timp cât mai scurt, asigurându-se astfel maximizarea intereselor creditorilor societății debitoare.

II. Activele mobile si imobile  care urmează a fi vândute  sunt prezentate si descrise in Raport privind propunerea strategiei de valorificare a unor bunuri mobile din patrimoniul debitoarei SC Lacta SA inregistrat sub nr. 138/12.02.2020 , publicat in Buletinul procedurilor de insolventa nr. 2938/12.02.2020 si in Raport privind propunerea strategiei de valorificare a unor bunuri imobile din patrimoniul SC Lacta SA , inregistrat sub nr. 136/11.02.2020, publicat in Buletinul procedurilor de insolventanta nr. 2981/13.02.202.

III.Modalitatea de vânzare propusa

Avand in vedere aplicarea principiilor privind celeritatea  procedurii si necesitatea valorificarii activelor aflate in patrimoniul debitoarei intr-o perioada cat mai scurta , prezentam o noua propunere privind termenele de organizare a  licitatiilor , astfel:

1. Pentru activele imobile si mobile constituite garantia CEC BANK SA se vor organiza licitatii publice ( vanzare in bloc) cu frecventa saptamanala incapand cel tarziu data de  30.03.2020 , astfel

Set.I. : 3 licitatii la care pretul de pornire si minim de adjudecare va fi de 100% din valoarea stabilita de evaluatorul ANEVAR ( 1.758.000 eur) - FABRICA + 661.218 eur UTILAJE SI ECHIPAMENTE = 2.419.218 eu+TVA

Set.II: 3 licitatii la care pretul de pornire si minim de adjudecare va fi de 90% din valoarea stabilita de evaluatorul ANEVAR ( 2.177.296 eur+TVA)

Set.III  3 licitatii la care pretul de pornire si minim de adjudecare va fi de 80% din valoarea stabilita de evaluatorul ANEVAR ( 1.935.374 eur+TVA)

Set.IV 3 licitatii la care pretul de pornire si minim de adjudecare va fi de 70% din valoarea stabilita de evaluatorul ANEVAR ( 1.693.452 eur+TVA).

Pentru celelalte active mobile si imobile , constiuite garantie sau libere de sarcini lichidatorul judiciar propune organizarea a 4 seturi cu câte 3 licitații publice săptămanale astfel:

Setul I : 3 licitații publice săptămânale, va avea preţul de pornire 100% din valoarea de piaţă stabilita prin raportul de evaluare

Setul II : 3  licitații publice săptămânale, va avea preţul de pornire 90% din valoarea de piaţă stabilita prin raportul de evaluare

Setul III : 3 licitații publice săptămânale, va avea preţul de pornire  80% din valoarea de piaţă stabilita prin raportul de evaluare

Setul IV : 3 licitații publice săptămânale, va avea preţul de pornire  70% din valoarea de piaţă stabilita prin raportul de evaluare

Notă: cu privire la TVA se vor aplica normele în vigoare de la data efectuării tranzacției.

Activele  nu se vor  adjudeca sub preţul de pornire al licitațiilor, acestea putând fi adjudicate  doar la prețul de pornire, chiar dacă la ședința se va prezenta doar un singur ofertant.

În cazul nevalorificării activului cuprins în prezenta strategie, lichidatorul  judiciar va putea organiza noi ședințe de licitaţii cu preţul  de pornire de la ultima licitaţie, până la valorificarea activului sau până la aprobarea unei noi strategii de valorificare.

Totodată propunem ca orice ofertă fermă de cumpărare să fie supusă aprobării creditorilor prin convocarea de urgenţă a Adunării Creditorilor, fără a opri până la data unei hotărâri a acestora, licitațiile în curs.

Bunurile  se vor vinde la cel mai bun pret oferit, care nu poate fi la un nivel mai mic decat cel de pornire; daca pretul de pornire este oferit de mai multi participanti, pretul va fi ridicat cu pasul de licitatie de 5% din valoarea de evaluare, pana cand unul dintre participanti accepta pretul si nimeni nu ofera un pret mai mare.

Creditorii garantati cu bunurile supuse valorificarii, pot participa in cadrul licitatiilor si adjudeca activele in contul creantei, cu aplicarea prevederilor Codului de Procedura Civila.

In cazul in care activul nu se va valorifica in cadrul acestor licitatii, se va reconvoca Adunarea Creditorilor in vederea stabilirii unei noi modalitati  de vanzare.

Orice oferta ferma de cumparare valoric mai mica decat preturile de pornire a licitatiilor va fi prezentata creditorilor spre a fi votata in cadrul unei Adunari Generale a Creditorilor, fara a opri pana la data luarii unei hotarari a acestora, licitatiile in curs.

Lichidatorul  judiciar va continua promovarea vanzarii activului imobil pe toate site-urile de profil cu acces gratuit.Publicitatea pentru licitațiile aprobate va fi asigurată prin mijloacele de promovare media precum  ziarul National si Evenimentul zilei, Bursa , etc..site-ul UNPIR si site-uri gratuite.

Notă: Datele exacte de organizare a ședințelor de licitaţie, vor fi stabilite de către lichidatorul  judiciar, în funcţie de posibilităţile de expunere pe piaţă a activelor  societăţii şi de aprobarea Adunării Creditorilor, astfel încât să se asigure o cât mai eficientă expunere a acestora.

Lichidatorul  judiciar

Phoenix LAR IPURL

Radoi Mariana