Dosar nr. 712/122/2012

Debitoare : SC Ina Mod SRL – in faliment

RAPORT PRIVIND PROPUNEREA STRATEGIEI DE VALORIFICARE

 A UNOR BUNURI MOBILE DIN PATRIMONIUL

 SC INA MOD SRL

(în faliment, in bankruptcy, en faillite)

Subscrisa Phoenix LAR IPURL, cu sediul în Giurgiu, sos. Alexandriei, blocA5,sc.A, ap.8,  înmatriculată la Registrul Societăţilor Profesionale al U.N.P.I.R. sub nr. 0046 având CIF 20570367 în calitate de lichidator judiciar al SC INA MOD SRL (în faliment, in bankruptcy, en faillite), cu sediul în Giurgiu, sos.Bucureşti(Mag.16 Chimice),bl.43/4D,parter, judeţul Giurgiu, având CUI 14275222 şi J J52/280/2001. Sentința  comerciala nr. 19/08.02.2017în dosarul nr. 712/122/2012 aflat pe rolul Tribunalului Giurgiu, vă supunem aprobării prezenta strategie de valorificare.

În condiţiile Legii nr.85/2006 privind procedura insolvenței, cu modificările și completările ulterioare, lichidatorul judiciar va prezenta creditorilor propunerea privind modalitatea de valorificare a unor mobile din patrimoniul SC INA MOD SRL (în faliment, in bankruptcy, en faillite), astfel:

Modalitatea de valorificare propusă de lichidatorul judiciar este vânzarea în mod individual şi la pachet a bunurilor mobile  din patrimoniul debitoarei, prin metoda licitației publice competitive cu strigare cu preț în urcare, conform art.117, pct.1 din Legea 85/2006.

I. Premise şi justificări ale modalităţii de valorificare propuse

La baza propunerii noastre de valorificare stau următoarele premise şi argumente:

a)     necesitatea valorificării activelor din patrimoniul societății debitoare;

Scopul procedurii este acoperirea pasivului societății debitoare într-o proporție cât mai mare într-un interval de timp cât mai scurt, asigurându-se astfel maximizarea intereselor creditorilor societății debitoare. Procedura de insolvența a societății a demarat prin Incheierea Tribunalului Giurgiu din data de 21.03.2012

- Valorificare individuala a activelor mobile reprezentand mijloace de transport

- Valorificare ca linie de productie a activelor reprezentand masini de cusut , masini de surfilat, masini de brodat , mese de calcat , cazan de abur.

- valorificare in bloc a stocurilor de articole imbracaminte  ( costume, fuste, bluze, rochii.etc..)

- Valorificare in bloc a activelor mobile reprezentand stoc material si tesaturi

- Valorificarea in bloc a articolelor reprezentand stoc produse accesorii pentru croitorie

II. Bunurile care urmează a fi vândute şi descrierea acestora

Bunurile care urmează a fi vândute fac parte din patrimoniul SC INA MOD SRL (în faliment, in bankruptcy, en faillite), fiind inventariate si evaluate de evaluator autorizat ANEVAR  Popa Ionel Stefan Cristian PFA in septembrie 2017, astfel :

Nr. crt

Denumire activ

Valoare de piata fara TVA

eur

lei

1.

Mijloace fixe mobile: masini de cusut, surfilat, brodat, mese de calcat, cazan abur, etc (172 buc.)

62.117

285.604

2.

Mijloace fixe mijl.transport, auto – 2 buc

1.150

5.200

3.

Stoc produse finite articole imbracaminte (costume, fuste, bluze, etc)

1.288.749

5.926.054

4.

Stoc produse accesorii pt. croitorie

4.455

20.484

5.

Stoc materiale-tesaturi

26.228

120.605

TOTAL GENERAL

1.382.699

6.357.947

2. Mijloace fixe mobile din categoria : masini de cusut , surfilat, brodat, mese de calacat, cazan abur, s.a..-172 buc. Dintre acestea 150 buc. sunt constituite garantie in favoarea Bancii Transilvania, restul-libere de sarcini.

Masinile de cusut au fost achizitionate in anul 2002, bunurile au fost puse in functiune dupa 5 luni , timp necesar pentru recrutarea si instruirea angajatilor.Masinile sunt functionale , silentioase in exploatare.

3. Mijloace de transport – libere de sarcini

Nr Crt

Denumire

Data fabricatiei

Nr. inm.

cmc

CP

Carb.

Valoare

Evaluare

eur

1

Autoturism marca Opel Astra Caravan

2001

GR-09-BAD

1995

74KW

motorina

750

2

Autoutilitara Ford Transit 125T300

2004

GR-03-JDB

1998

92KW

motorina

400

4. Stocuri –

Nr . Crt.

Denumire

Descriere

Valoare- euro-

Garanţie

1

Stoc produse finite articole de imbracaminte            ( costume, fuste, bluze, rochii, jachete, et….)

Stocul este reprezentat din articole ramase nevandute incepand cu data inceperii productiei societatii. Anual,articolele nevandute din magazine, odata cu schimbarea colectiei , au fost aduse si depozitate in spatial special amenajat de la etajul fabricii de confectii. Produsele sunt puse pe umerase si pe stative metalice , fiecare produs fiind ambalat in folie.

1.288.749

Aceste stocuri sunt constituite garantie in favoarea creditorilor astfel:

-AJFP

 Giurgiu : 298.217 eur

-Banpost:301.180 eur

-Banca Transilvania:

              689.352 eur

2.

Stoc produse accesorii pentru croitorie

Stocul este reprezentat de articole ramase din cantitatea initiala si neutilizata , fiind depozitate pe rafturi la parterul cladirii

4.455

-

3.

Stoc material - tesaturi

Stocul este reprezentat din articole ramase din cantitatea initiala achizitionata si neutilizata in procesul de fabricatie. Sunt depozitate pe rafturi la parterul cladirii fabricii de confectii.

26.228

-

III. Evaluarea bunurilor

Opinia de evaluare pentru bunurile propuse pentru valorificare a fost efectuată de către societatea de evaluare Popa Ionel Stefan Cristian P.F.A Giurgiu ,  prin raportul  de evaluare intocmit la  data de 13 sept.2017

Analizele , opiniile si concluziile exprimate au fost realizate in conformitate cu cerintele din Standardele de Evaluare a Bunurilor ANEVAR 2017 si cu prevederile Codului deontologic al profesiei de evaluator .

Evaluatorul considera ca prin aplicarea abordarii prin comparatii directe se obtine valoarea care estimeaza cel mai bine in acest caz valoarea de piata a bunurilor evaluate.

IV. Garanții și alte aspecte juridice

Asupra bunurilor mobile sunt constituite garanţii, cum se regăsesc menţionate mai sus, în prezentul raport privind propunerea strategiei de valorificare a bunurilor mobile din patrimoniul SC INA MOD SRL (în faliment, in bankruptcy, en faillite).

În temeiul art. 53 din Legea nr.85/2006, activele vor fi vândute libere de orice sarcini.

5. Modalitatea de vânzare

În cadrul prezentului raport, propunem creditorilor aprobarea vânzării activelor anterior menţionate, aflate în patrimoniul  SC INA MOD SRL  (în faliment, in bankruptcy, en faillite) astfel:

- Valorificare individuala a activelor mobile reprezentand mijloace de transport

- Valorificare ca linie de productie a activelor reprezentand masini de cusut , masini de surfilat, masini de brodat , mese de calcat , cazan de abur.

- valorificare in bloc a stocurilor de articole imbracaminte  ( costume, fuste, bluze, rochii.etc..)

- Valorificare in bloc a activelor mobile reprezentand stoc material si tesaturi

- Valorificarea in bloc a articolelor reprezentand stoc produse accesorii pentru croitorie

În cadrul prezentului raport propunem creditorilor aprobarea vânzării  a activelor anterior menţionate din patrimoniul  SC INA MOD SRL  (în faliment, in bankruptcy, en faillite). În aceste condiții, lichidatorul judiciar propune organizarea a 3  seturi cu câte 10 licitații publice săptămanale astfel:

-       Setul I de 10 licitații publice săptămânale, va avea preţul de pornire 100% din valoarea de piaţă.

-       Setul II de 10 licitații publice săptămânale, va avea preţul de pornire 90% din valoarea de piaţă.

-       Setul III de 10 licitații publice săptămânale, va avea preţul de pornire  80% din valoarea de piaţă.

Mentionez ca până la prezentul raport privind propunerea strategiei de valorificare a bunurilor  mobile din patrimoniul  SC INA MOD SRL   (în faliment, in bankruptcy, en faillite), acestea nu au mai fost propuse spre valorificare.

Notă: cu privire la TVA se vor aplica normele în vigoare de la data efectuării tranzacției.

Activele nu se vor adjudeca sub preţurile de pornire ale licitațiilor, acestea putând fi adjudecate doar la prețul de pornire, chiar dacă la ședințe se va prezenta doar un singur ofertant.

În cazul nevalorificării activelor cuprinse în prezenta strategie, lichidatorul judiciar va putea organiza noi ședințe de licitaţii cu preţurile de pornire de la ultima licitaţie, până la valorificarea activelor sau până la aprobarea unei noi strategii de valorificare.

Totodată propunem ca orice ofertă fermă de cumpărare să fie supusă aprobării creditorilor prin convocarea de urgenţă a Adunării Creditorilor, fără a opri până la data unei hotărâri a acestora, licitațiile în curs.

Bunurile se vor vinde la cel mai bun pret oferit, care nu poate fi la un nivel mai mic decat cel de pornire; daca pretul de pornire este oferit de mai multi participanti, pretul va fi ridicat cu pasul de licitatie de 5% din valoarea de evaluare , pana cand unul dintre participanti accepta pretul si nimeni nu ofera un pret mai mare.

Creditorii garantati cu bunurile supuse valorificarii, pot participa in cadrul licitatiilor si adjudeca activele in contul creantei, cu aplicarea prevederilor Codului de Procedura Civila.

In cazul in care activele nu se vor valorifica in cadrul acestor licitatii, se va reconvoca Adunarea Creditorilor in vederea stabilirii unui nou regulament de vanzare.

Orice oferta ferma de cumparare valoric mai mica decat preturile de pornire a licitatiilor va fi prezentata creditorilor spre a fi votata in cadrul unei Adunari Generale a Creditorilor, fara a opri pana la data luarii unei hotarari a acestora, licitatiile in curs.

Administratorul judiciar va continua promovarea vanzarii activelor mobile pe toate site-urile de profil cu acces gratuit (in special pe site-ul administratorului judiciar, respectiv UNPIR) si va comunica creditorilor dovada efectuarii publicitatii. De asemenea, administratorul judiciar va transmite publicatia de vanzare in vederea promovarii licitatiei pe site-ul Bancii.

Publicitatea pentru licitațiile aprobate va fi asigurată prin mijloacele de promovare media precum ziarul Bursa, sau www.olx.ro precum și ziarul National si Evenimentul zilei.

Notă:

Datele exacte de organizare a ședințelor de licitaţie, vor fi stabilite de către lichidatorul judiciar, în funcţie de posibilităţile de expunere pe piaţă a bunurilor Societăţii şi de aprobarea Adunării Creditorilor, astfel încât să se asigure o cât mai eficientă expunere a acestora.